Yeni Akit yazarı İBB SK’yı eleştirdi: Kız ve erkek çocuklarını birlikte yüzdürüyorlar, toplusal cinsiyet eşitliğini savunuyorlar
Daha önce kadın sporcular aleyhinde pek çok yazı kaleme alan ve hakaret derecesinde cinsiyetçi ifadeler kullanan Yeni Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, bu kez de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün kız ve erkek çocuklarına karma yüzme dersi vermesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğini merkeze almasını eleştirdi.
Daha önce toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını ve toplumsal cinsiyet eşitliği için kulüp içinde eğitimler vermeye başladığını açıklayan Fenerbahçe’yi, şortları çok kısa olduğu gerekçesiyle Kadın Milli Voleybol Takımını ve kadın güreşçileri ve Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya çalıştığı için İBB SK. Başkanvekili Şirin Mine Kılıç’ eleştiren Ahmet Gülümseyen, kaldığı yerden devam ediyor.
“%99’u Müslüman olan ülkede manevi çöküntü yaratır”
Ahmet Gülümseyen, son olarak 18 Haziran‘da kaleme aldığı “İBB’nin Spor İstanbul’unda karma seanslar!..” başlıklı yazısında İBB Spor Kulübünün, kız ve erkek çocuklarına aynı seansta yüzme eğitim vermesini ve toplumsal cinsiyet eşitliğine önem vermesini eleştirdi.
Yazısında “CHP’nin hüküm sürdüğü anlayışa göre, 15 yaşına kadar kız veya erkekler, yüzme ve diğer seanslara birlikte girebilecekler. Yani 7 yaşındaki çocukla, 15 yaşında olan üye aynı seansta olacak. Oysa bir önceki (2019 Haziran seçimleri) dönemde adı geçen çocuk seansları erkek ve kız olarak ayrı ayrı olarak spor hizmetlerinden yararlanıyordu.” ifadelerini kullanan Gülümseyen, bunun manevi bir çöküntü yaratacağını söyledi.
Gülümseyen, “Nüfusu % 99’u Müslüman olmasıyla övündüğümüz ülkemizde, özellikle yüzme seanslarındaki yaş uygulamasının yukarılara (on beşe) çekilmesi velilerin rahatsız, çocuk ve gençlerin manevi bir çöküntüye uğramasına zemin hazırlayacaktır…” dedi.
“Toplumsal Cinsiyet Eşitliğiyle cinsel istismara çanak tutuyorlar”
Bununla da yetinmeyen Gülümseyen, İBB SK’nın toplumsal cinsiyet eşitliğini merkeze alıp hareket etmesini eleştirerek “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve gelir gelmez ilk icraatlarından birisi de, belediye bünyesinde ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü’ kurmaktı. Söz konusu sapkınlık, neyse ki AK Parti ve MHP grupları tarafından önlendi.” ifadelerini kullandı.
Spor eğitimleri yerine getirilirken bireyin fiziksel, duygusal, kültürel sosyal, dini ve ahlâki yönünün dikkate alınması gerektiğini söyleyen Gülümseyen, toplumsal cinsiyet eşitliğinin cinsel istismara neden olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği gibi, mahremiyet kavramını hiçe sayarak cinsiyetsizliği ön plana çıkarma çabasının, cinsel istismarı da tetikleyebileceğini bilimsel kaynaklardan öğrenmekteyiz. Yapılan araştırmalar, cinsel istismarın en yoğun yaşandığı mekânların spor mekânlarının olduğunu görmekteyiz. Uzmanlar bu konuya şöyle dikkat çekiyor; ‘Yapılan araştırmalar; sporcuların antrenörlerin/öğretmenlerin, akranların, masörlerin, danışmanların, idarecilerin ve hatta seyircilerin/taraftarların tehdidi altında olduğunu göstermekte…’
Spor İstanbul’da çocuk seanslarındaki yaş sınırının 15’e yükseltilmesi, spor kulüplerine tesisler açık denilerek seansları karmaya (kadın/erkek) çevirme çabası, Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki İBB’de, amacın spor yaptırmaktan daha çok ‘Toplumun milli ve manevi değerlerini nasıl yok edebiliriz!’ çabasından başka bir manaya gelmiyor…