Mor Menekşeli Kadınlar “tek bir Orduspor” istiyor: “3 kulüple başarıya ulaşmak çok zor”
MEHMET SALİH KURKUT — “Mor Menekşeli Kadınlar” isimli kadın taraftar grubu, 1960’lı yılların sonunda Ordu’da kuruldu ve özellikle 1970’li yıllarda “Orduspor’un ardındaki büyük güç” olarak görülüyordu.
Türkiye futbol tarihinin ilk taraftar gruplarından biri olan, özellikle siyasetin sosyal yaşamda ağır bir hakimiyetinin olduğu ve tribünlerde erkek egemenliğinin en şiddetli yaşandığı zamanlardan birinde tribünlerde varlık göstererek adeta başkaldıran Mor Menekşeli Kadınlar, bugünlerde yine gündemde
Ancak ilk kez, kuruluşlarıyla birlikte ülkede bir ilki gerçekleştirmiş olmalarıyla değil, en büyük sevdaları Orduspor’un varlığı için.
2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında süper ligde mücadele eden ve özellikle 2011/12’deki beklentileri aşan futboluyla takdir toplayan Orduspor, devam eden yıllarda öden(e)meyen borçlardan kaynaklı finansal problemler sebebiyle her sezon, mücadele ettiği ligden bir alt lige düştü.
Kulüp şimdilerde Bölgesel Amatör Lig’e kadar düşmüşken, kentin diğer köklü kulüpleri Fatsa Belediyespor ile 52 Orduspor ise MisliCom 3. Lig’de mücadele ediyor.
Bugünler tekrar bir araya gelen Mor Menekşeli Kadınlar da kentlerinde futbolun 3 kulübe bölünmüşlüğünde yakınarak tek bir Orduspor’da birleşilmesi çağrısında bulunuyor.
“Ordu’nun bu parçalanmış halini görmek beni çok üzüyor”
45 yaşındaki Nesibe Erçağ, 13 yaşından beri Orduspor’u desteklediğini belirterek “Ordu’nun en ihtişamlı günlerini görmüş biri olarak Orduspor’un ve bir futbol kenti Ordu’nun bu parçalanmış halini görmek beni çok üzüyor” dedi.
Erçağ, “Efsane Orduspor’un amatör ligde olduğu bir zamanda Ordu’nun 3 ayrı takımının olması, kentin yeniden futbol şehri olmasının önünde çok büyük bir engel. Ordu’ya zaman kaybettiren bir durum. Mevcut 3 kulübün yöneticilerinin tek bir Orduspor çatısı altında toplanarak tüm çabalarını eski Orduspor’u yeniden ortaya çıkarmak ve Ordu’yu yeniden bir futbol kenti yapmak için harcaması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
“3 kulüple başarıya ulaşmak çok zor”
Taraftar grubundan Neşe Piroğlu da 3 kulüple başarı elde etmenin zor olduğunu söyledi. Aynı zamanda uzun yıllar Orduspor’da forma giyen Önder Piroğlu’nun da eşi olan Neşe Piroğlu “3 Orduspor, bu kent için çok yakışıksız. Bu durumu çok garipsiyorum, bu kulüpler bir araya gelerek tek bir Orduspor ortak paydasında buluşulmalı” dedi.
Bu kulüplerin neden birleşmediğini hala dahi anlamadığını söyleyen Piroğlu, “Eski günlerdeki gibi kentin tamamının arkasında durduğu tek bir Orduspor istiyoruz” diye konuştu.
“Kulüpler yek vücut olarak ortak hedef için mücadele etmeli”
Seylan Ergen
Grubun önde gelenlerinden Seylan Ergen de “Tribünlerde desteklediğimiz Orduspor’u yeniden üst liglerde görmek istiyoruz ancak kentin şimdiki bölünmüşlüğüyle bu çok zor” diyerek birleşme çağrısı yaptı.
“Kulüpler yek vücut olarak ortak hedef için mücadele etmeli. Kent olarak eski günlerdeki gibi ilk ve tek gözbebeğimizi istiyor, buna ihtiyaç duyuyoruz” Ergen, şöyle devam etti:
“Aklımızın ermeye başladığı, Ordusporumuzu fark ettiğimiz ilk andan beri her maçında tribünlerde yer aldık. O zamanlar kentte bir bütünlük vardı, tek yürektik. Şimdiki durumda ise Ordulu futbolseverler “dağınık” bile değil, darmadağın. Kentin 3 tane futbol kulübü var. Bu şekilde Ordu futbolunun eskisi gibi başarılı olması çok zor”
“Tek hedef tek Orduspor şiarıyla hareket edilmeli”
Perran Katıroğlu, “Halihazırda Ordu’nun 3 tane kulübü var, şaşkınlık içerisindeyiz. Bu durum heyecanımızı aldı bizden.” dedi.
54 yaşındaki isim, şöyle devam etti:
“Bu kulüplerin yöneticileri bu kenti birazcık seviyorsa tek bir Orduspor’da birleşirler. Kentin önde gelenleri bu işi yapmak için harekete geçerek ‘tek hedef, tek Orduspor’ şiarıyla hareket etmeli” diyerek “tek Orduspor” çağrısı yaptı. Katıroğlu, “Kent ruhen ölü durumda” ifadelerini kullandı.