Dünya

Milli kayakçı Sıla Kara Slovenya’da kahraman ilan edildi

Alan Savunması

Teleferikte dengesini kaybeden bir çocuğun düşmesine engel olan Türkiye Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu Sıla Kara, Slovenya’da kahraman ilan edildi. Kara “Emniyet müdürü, bir hayat kurtardığımı söyleyerek bana teşekkür madalyası verdi” dedi

Alp Disiplini Milli Takımı sporcusu Sıla Kara, Slovenya’nın Krvavec kentinde 12-13 Şubat’ta düzenlenen slalom yarışlarının final ayağı öncesi ısınmak için teleferikle piste çıkmak istedi. 

Bu sırada yanında oturan Sloven çocuk düşme tehlikesi geçindi. Çocuğun aniden dengesini kaybettiğini fark eden milli sporcu, kayak takımıyla düşmesini engellediği çocuğu 15 dakika süreyle tuttu.

Olayın duyulmasının ardından Krvavec halkının büyük ilgi gösterdiği Sıla Kara’ya, Türkiye’ye dönmek için gittiği havalimanında kentin emniyet müdürü tarafından teşekkür madalyası verildi.

Düşürmemek için kendimi motive ettim

Çocuğun olay sırasında panik yaptığını söyleyen Kara, çocuğun kayıp düşmemesi için eldivenlerini çıkarttığını aktardı. Kara yaşananları şöyle anlattı:

“Teleferik hareket halinde olduğu için tesis çalışanları bizi görmedi. Çocuk da o esnada panik ve korkuyla bağırmaya başladı. Biraz ilerledikten sonra çocuk kaymaya başladı ve onu tutamamaya başladım. Bu esnada batonlarımı attım ve eldivenlerimi ağzımla çıkarttım. Eldivenlerimi çıkardığım esnada çocuk, ‘Lütfen iki elinle tut beni.’ diye bağırıp ağlamaya başladı.

“Sloven çocuk bu sırada ellerimi o kadar sıktı ki ellerimde bir insan hayatı olduğunu daha çok hissettim. ‘Sıla bir insanın hayatı ellerinde, daha uzun tutabilirsin, bir insanın hayatı ellerinde dayanman gerekiyor’ düşüncesiyle kendimi motive etmeye çalıştım.

“Yaklaşık 15 dakika bu şekilde geçti. Tesisin çalışanları ve emniyet ekipleri geldi. Aşağıya tor ağı açtılar ve onun üzerine çocuğu bıraktım. Hemen aşağıya inip çocuğun durumunu kontrol ettim. Bana durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını söylediler.”

Sıla Kara ve Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Atakan Alaftargil / Fotoğraf: AA

‘Kahraman kadın aranıyor’

“Bu şekilde çocuğu sağlıklı şekilde aşağıya indirmiş olduk, herhangi bir sakatlık da yaşamadı. Daha sonra aşağı inip durumunu sordum, bana çocuğun sağlıklı olduğu iletildi. Sonraki gün olağan şekilde yarışmaya katıldım. Slovenya devleti yetkilileri, sosyal medya hesaplarından fotoğraflarımı paylaşıp ‘Kahraman kadın aranıyor’ şeklinde yazmışlar. Bir sporcu arkadaşım aracılığıyla bana ulaştılar. Ertesi gün havaalanına gittiğimizde emniyet müdürü ve ekibi, bir insanın hayatını kurtardığımı söyleyerek bana teşekkür madalyası verdi.”

(Independent Türkçe)

İlginizi Çekebilir

...
Sarah Fuller spor tarihine geçti: “Kız gibi oyna!”
...
Haziran ayında Barcelona’ya transfer olmuştu: İnci Güçlü, İzmit Belediyespor’da
Derbi öncesi Beşiktaşlı taraftarlardan Fenerbahçe’ye homofobik saldırı
...
Türkiye’nin Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, Avrupa şampiyonu oldu: “Dünya, Türkiye cimnastiğini konuşuyor”

Popüler Haberler

...
Sebastian Vettel, Türkiye iktidarını ve yargısını eleştirdi: “Türkiye, bu mesajı vermek için doğru bir yer ve bunun nedeni açık”

760 kere okundu.

...
İngiltere’de gündem: Kadın spor yorumcuları

670 kere okundu.

...
Başörtüsüyle spor yapan hâfıza linç girişimi: “İzlerken utandım, sen kadınsın, edebini bileceksin!”

670 kere okundu.

  1. https://vinturigallery.com/
  2. https://www.pelumrd.org/
  3. https://www.reachtbnetwork.org/
  4. https://verticalrhythm.org/
  5. https://praznikmimoze.com/
  6. https://chattanoogaanc.org/
  7. https://www.ffbanimalshelter.org/
  8. https://www.climatecostproject.org/
  9. https://marychristiefoundation.org/
  10. https://sunyeye.org/
  11. https://www.aftib.org/
  12. https://www.nspsmo.org/
  13. https://fictiontofashion.com/
  14. https://www.cmu-cisr.org/
  15. https://alansavunmasi.org/
  1. HOME