Dünya, Futbol

‘Futbolun nesi güzel?’ sergisi, 25 Haziran’a kadar Goethe Institut Ankara’da

Alan Savunması

Akademisyen Pınar Öztürk ile sanatçı Aslı Tanrıkulu’nun hazırladığı, futbolun çokyönlülüğünü ve gücünü ortaya koyan “Futbolun nesi güzel?” adlı sergi, 25 Haziran’a kadar Goethe-Institut Ankara’da ziyaret edilebilir. Resim, heykel, fotoğraf, seramik ve hazır malzeme gibi çeşitli türdeki eserlere sahip olan sergi, 25 Mart’tan beri ziyaretçilerini ağırlıyor.

Sanatçı Aslı Tanrıkulu ve akademisyen Pınar Öztürk’ün ortak çalışması sonucu ortaya çıkan “Futbolun nesi güzel?” adlı serginin fikri, Pınar Öztürk’ün 2019 yılında futbolcu kadınların deneyimlerini araştırmak için Berlin’e gitmesiyle başladı. Öztürk, Almanya’da yaşayan Türkiyeli kadın futbolcularla bireysel görüşmeler yaptı, maçlarını izledi, alan notları tuttu, ailelerle ve antrenörlerle sohbet etti. Öztürk’ün alan çalışmasından edindiği izlenimler, kadınların futbol, aidiyet ve göç etrafında şekillenen çeşitli ve kesişen anlatıları sergideki eserler için bir zemin oluşturdu.

Ankara Goethe-Institut destekleriyle gerçekleştirilen ve resim; heykel, fotoğraf, seramik ve hazır malzeme gibi çeşitli eserlerden oluşan sergi, futbolcuların sırf kadın oldukları için yaşadıkları ayrımcılığı ve memleket özlemiyle harmanlanan aidiyet hikâyelerini görünür kılmayı amaçlıyor.

“Futboldaki kadınlar ile bir oyun olarak futbolu kutluyor”

Ankara Goethe-Institut, sergiyi şu sözlerle anlatıyor:

Futbol, bir spordan çok daha fazlasıdır. Dünyanın her yerinde sevilen bu oyun, insanları kimlik ve farklılıklarını gözetmeksizin kavuşturabilir, bazen de bir mücadele alanı veya hayata tutunma aracına dönüşebilir. Akademisyen Pınar Öztürk ile sanatçı Aslı Tanrıkulu’nun hazırladığı sergi, futbolun bu muazzam çok yönlülüğünü ve gücünü ortaya koyuyor.

Pınar Öztürk’ün saha araştırması kapsamında Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli kadın futbolcularla yaptığı görüşmeler, sergide yer alan eserler için bir zemin oluşturuyor. Bu kadınların toplumsal cinsiyet eşitsizliği, cinsiyetçilik, kimlik, aidiyet ve göç gibi temel konular etrafında evrilen anlatıları, Aslı Tanrıkulu’nun özgün resim ve heykellerinde biçim buluyor.

Goethe-Institut Ankara işbirliğinde gerçekleşen sergi, futbolcuların sırf kadın oldukları için yaşadıkları ayrımcılığı ve memleket özlemiyle harmanlanan aidiyet hikayelerini görünür kılmayı amaçlıyor ve futboldaki kadınlar ile bir oyun olarak futbolu kutluyor.

İlginizi Çekebilir

...
VEDA
...
HDP Milletvekili Oya Ersoy, kadın sporcular hakkında konuştu: “Kadınlar, çocuklar, LGBTİ+’lar için laiklik yaşamsaldır”
...
Norveçli takıma “şort cezası” veren hentbol federasyonu başkanlarına kadın birliklerinden istifa çağrısı
...
VakıfBank, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda 13 isimle temsil edildi

SOSYAL AĞ

Popüler Haberler

...
Fatih Terim’den trans kadın Selin Ciğerci ile evli olan Tuzlasporlu futbolcu Gökhan Çıra’ya transfobik gönderme

1755 kere okundu.

...
Başörtülü sporsevere linç girişimi: “Tesettür böyle zulüm görmedi”

1590 kere okundu.

...
12 yaş altı kız futbol Takımı erkekler liginin şampiyonu oldu

1585 kere okundu.

  1. https://vinturigallery.com/
  2. https://www.pelumrd.org/
  3. https://www.reachtbnetwork.org/
  4. https://verticalrhythm.org/
  5. https://praznikmimoze.com/
  6. https://chattanoogaanc.org/
  7. https://www.ffbanimalshelter.org/
  8. https://www.climatecostproject.org/
  9. https://marychristiefoundation.org/
  10. https://sunyeye.org/
  11. https://www.aftib.org/
  12. https://www.nspsmo.org/
  13. https://fictiontofashion.com/
  14. https://www.cmu-cisr.org/
  15. https://alansavunmasi.org/
  1. HOME