Bahar Toksoy Guidetti Akademi’de kız çocuklarıyla toplumsal cinsiyet eşitliği atölyesi gerçekleştirildi
Milli voleybolcu ve Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Bahar Toksoy Guidetti’nin kendi adını taşıyan akademisinde genç voleybolculara toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verildi. Eğitim HeForShe’nin katkısıyla gerçekleşti.
Kariyerinde kulüp ve milli takım düzeyinde birçok şampiyonluk yaşayan 31 yaşındaki Bahar Toksoy Guidetti’nin kurduğu Bahar Toksoy Guidetti Academy, Türkiye ve dünya voleyboluna yetenekli kız sporcular yetiştirmek üzere çalışıyor.
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı’nda forma giyen Guidetti, son olarak, kendi adını taşıyan akademisinde bir toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi atölyesi gerçekleştirdi.
TIKLAYIN- Fenerbahçe Spor Kulübü toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçti
Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda herkesi harekete geçmeye çağıran HeForShe‘nin katkılarıyla gerçekleşen atölyede, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 10-14 yaş aralığındaki 40 kız çocuğuna toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının yanı sıra, sağlıklı beslenmenin performans üzerindeki etkileri, voleybol antrenmanları, kendi gıdalarını yetiştirmeleri için meyve-sebze yetiştiriciliği, sporcu psikolojisi, kariyer yönetimi, matematik eğitimi, ve sanat etkinlikleri kapsamında resim atölyeleri gerçekleştirildi.
TIKLAYIN- Fenerbahçe Spor Kulübü toplumsal cinsiyet eğitimlerini tamamladı
Atölyeler kapsamında tiyatro gösterileri de sergilenirken Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti de katılımcılarla antrenmanlar gerçekleştirdi.
”Kız çocuklarına, insan hayatının kazanmak ve kaybetmek üzerine kurulu olmadığını anlatmak istiyoruz”
Atölye sonrası sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulunan Guidetti, bu atölyeyi kurmaktaki temel amacının nsan hayatının akzanmak ve kaybetmek üzerine kurulu olmadığını anlatabilmek için kurduğunu söyledi. Guidetti şu ifadelere yer verdi:
”Ben bu akademiyi, 20 yıl boyunca sayısız kere kazanmış ve kaybetmiş bir sporcu olarak, ileride profesyonel sporcu olmak isteyen kız çocuklarına insan hayatının kazanmak kaybetmek üzerine kurulu olmadığını anlatabilmek için kurdum. En büyük hayalimi gerçekleştirebilmek için üniversite öğrencilerinden oluşan vizyoner, yetenekli, sorumluluk sahibi, dinamik bir ekiple yola çıktık. Spor, bilim, sanat, doğa, sosyoloji, psikoloji, iş hayatı gibi farklı alanlarda önemli başarılar elde etmiş, tecrübeli isimlerle güçlerimizi birleştirdik.
Akademi çatısı altındaki ilk organizasyonumuzda, gözlerinin içi gülen, geleceğe umutla bakan, yaşları küçük hayalleri büyük, kalpleri tertemiz 40 kız çocuğu ile hayatım boyunca asla unutmayacağım bir hafta geçirdim. Geriye o kadar çok anı ve fotoğraf kaldı ki, saatlerdir hangilerini koysam, kime nasıl teşekkür etsem diye düşünüp duruyorum. Akademinin hesabına bakarsanız bana hak vereceksiniz.
Bu bir hafta boyunca, o kadar çok insan öyle büyük bir özveri ile çalıştı ki, onlara teşekkür edebilmek için kampın tanıtım filminin hazırlanmasını beklemeye karar verdim. ”
Atölye eğitmenleri arasında Can Gürses, Burcu Arıkan, Duygu Üzüm Kulan gibi isimler yer alırken eğitim sonunda katılımcılara mezuniyet belgesi verildi. (ASK)